Esiintyjät
Jiri Nikkinen Beatles Tribute Band

Jiri Nikkinen on jo vuosikymmeniä ollut yksi maamme tunnetuimmista Beatles-viestinkantajista. Hänen yhtyeensä luo audiovisuaalisesti täsmällisen mielikuvan oikeasta Beatles-konsertista, eikä taatusti jätä ketään kylmäksi. Viime vuosina yhtye on esittänyt konserteissaan kokonaisia Beatles-levyjä alusta loppuun. Jännityksellä odotamme, mitä tämä huippubändi tarjoilee tällä kertaa.

Pepe Willberg

Pepe Willberg aloitti uransa suunnilleen samaan aikaan kuin The Beatles, levytti ehkä kaikkein tunnetuimman ja parhaanakin pidetyn Beatles-käännöksen ja on tänäkin päivänä maamme ykkösartisteja.

Chris Thomas

Seminaariosuuden erikoisvieraana tuottaja Chris Thomas (Beatles, Paul McCartney, Pink Floyd, Procol Harum, Elton John, Sex Pistols, Pulp jne.)

The End (UK)

Liverpoolista kotoisin oleva The End esiintyi Tampereella keväällä 2016 ja sai huimat suosionosoitukset. Yhtyeen tavoitteena on esittää varsinkin myöhäisemmän kauden Beatles-musiikkia livenä siten kuin oletettavasti Beatlesitkin olisivat sen tehneet, mikäli olisivat keikkailleet. Detaljeihin vahvasti pureutuva, erittäin taitava yhtye on yksi maailman parhaista Beatles-tribuuttibändeistä. Valtaosa yhtyeen jäsenistä on opiskellut Paul McCartneyn Liverpool Institute for Performing Arts -koulussa. The End kertoo että on suuri kunnia päästä uudelleen soittamaan Suomeen.

Hamburg Beat (UK)

Britanniasta niinikään saapuva Hamburg Beat luo räjäyttävästi uudelleen 60-luvun alun rock´n´roll-Beatlesin, joka suoritti oppivuotensa savuisilla klubeilla myyttisessä satamakaupungissa. Yhtye ei pukeudu pukuihin, saati peruukkeihin, eikä käytä soittimissaan mitään efektejä, vaan esittää aikakauteen kuuluvaa ohjelmistoa suorasukaisen energisesti. Yhtye on esiintynyt Beatles-tapahtumissa ympäri maailman, Liverpoolin Beatleweekilla kolme kertaa ja Tampereellakin vuonna 2015. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 60 vuotta siitä kun Beatles ensimmäisen kerran esiintyi Hampurissa.

Beat Less

Beat Less on Mikko Kangasjärven johtama, yleensä kuusihenkinen orkesteri joka vahvistuu tällä kertaa kahdella soittajalla. Beat Less ei ole lookalike- eikä soundalike-bändi, mutta tarjoilee Beatles-sävelmistä viihdyttäviä sekä musiikillisiin tyyliseikkoihin visusti paneutuneita tulkintoja.

Sami Hintsanen

Viihteen moniosaaja Sami Hintsanen on vaikuttanut niin televisiossa kuin teatterilavoilla, yhdistävänä tekijänä kuitenkin aina musiikki. Konsertissa hänen laulamanaan kuullaan sekä hittejä että hieman harvemmin esitettyjä Beatles-kappaleita.

Cellophane Flowers

Cellophane Flowers on 2005 perustettu Beatlesien musiikkia soittava yhtye. Yhtye pyrkii soittamaan myös vähän harvemmin kuultuja Beatles-kappaleita ja myös soitinvalikoima on omaperäinen: siihen kuuluvat mm. ukulelet, haitari ja erilaiset mandoliinit. "Cellot" ovat esiintyneet kolmena vuonna maailman suurimmassa Beatles-tapahtumassa Beatleweekilla Liverpoolissa.Beatles ja musiikillinen variaatio

Lehtori, muusikko ja säveltäjä Jouni Koskimäki on tehnyt tutkimusta musiikillisesta variaatiosta Beatlesin levytyksissä. Hän kertoo aiheesta valaisevan viihdyttävästi.

Beatles ja musiikkiterapia

Musiikkiterapeutti ja muusikko Juha Salo esitelmöi Beatles-musiikin terapeuttisesta vaikutuksesta niin kuuntelijoihin kuin lauluntekijöihin itseensä.

Beatles Suomessa

Vuonna 2017 julkaistiin kirja Yeah Yeah! Tässä tulemme - Beatles Suomessa. Kirjailijat Juha Niemi ja Mikko Vienonen valottavat kirjan teemoja.

Chris Thomas

Chris Thomas oli 21-vuotias tuottajaharjoittelija kun George Martin palkkasi hänet katsomaan Beatlesien perään kun hän itse lähti lomamatkalle kesken White Albumin äänitysten. Pitkällä ja monipuolisella urallaan Chris on tuottanut popmaailman suurimpia levyjä mm. Procol Harumin, Pink Floydin, Sex Pistolsin, Elton Johnin ja myös Paul McCartneyn kanssa. Chris kertoo urastaan ja tietenkin työskentelystä Beatlesin sessioissa.

Beatlesin perintö

Vuonna 2020 tulee kuluneeksi 50 vuotta Beatlesin hajoamisesta. Millaisen perinnön yhtye jätti maailmalle ja miten se näkyy tässä hetkessä. Aiheesta keskustelemassa ovat maan johtavat Beatles-tietäjät ja yleisö saa myös osallistua.